لاریجانی: قاطعانه مانع دخالت بیجای احمدینژاد در قوه قضائیه خواهم شد.
رئیس قوه قضائیه در نامهای به محمود احمدینژاد گفته است که او مقابل قانون اساسی ایستاده و با فرافکنی علیه قوای دیگر، از پذیرش آن شانه خالی میکند. صادق آملی لاریجانی تاکید کرده که مانع دخالت او در کار قوه قضائیه شود.
او از انجام این نامهنگاری به دلیل «شرایط خاص کنونی» و تاکید رهبر ایران بر حفظ وحدت، ابراز تاسف کرده اما افزوده که برای جلوگیری از «انحرافات و قانونگریزیها» به ناچار آن را نوشته است.
به گفته آقای آملی لاریجانی، بیشتر دعاوی رئیسجمهوری ایران «مبنای باطلی» دارد و او با وجود قانون اساسی و تفسیرهای روشن شورای نگهبان، برای دیگران «خطکشیهای نادرستی» ترسیم می کند و همه را به تجاوز به حقوق خود متهم میکند.
این نامهنگاریها از آنجا آغاز شد که محمود احمدینژاد در نامهای به آقای لاریجانی، رسما خواستار بازدید از زندان اوین شد که از جمله علیاکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی او در آن زندانی است، اما رئیس قوه قضائیه در نامهای «بسیار محرمانه» او را از این کار منع کرد.
دو روز پیش رئیس دولت در پاسخ به این نامه گفت که در قانون اساسی وظیفه مصلحت اندیشی درباره وظایف قانونی رئیسجمهوری از سوی رئیس قوه قضائیه وجود ندارد و رئیس قوه قضائیه بر اساس «تفسیر سیاسی» خود، مانع از اجرای قانون اساسی شده است.
رئیس دستگاه قضائی در نامه خود تاکید کرده که «نه تفسیر سیاسی کرده و نه مانع از اجرای قانون اساسی شده» بلکه مانع از «دخالت ناصواب» آقای احمدینژاد در کار قوه قضاییه شده که نه فقط از اختیارات او است، بلکه صد در صد وظیفه او است.
او تصریح کرده که در اصول قانون اساسی ننوشتهاند که رئیسجمهوری هرگاه اراده کرد، میتواند به زندانها برود و با هر زندانی صحبت کند.
صادق لاریجانی در پاسخ به این اظهارات آقای احمدینژاد که گفته است با سرکشی به زندانها گزارشی به مردم و رهبری ارائه خواهد داد، گفته است که «مصلحت ملزمه میدانم که بر این توهمات خط بطلان بکشم»؛ «شما چنین وظیفه (و البته اختیاری) ندارید.»
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه «نمیشود انسان خود برای خود وظایف و اختیاراتی تخیل کند و بعد هم به دنبال آن راه بیفتد»، افزوده است: قاطعانه از هر گونه حرکت تعدیگونه و دخالت نابهجا ممانعت خواهم کرد.
به گفته او، نامه آقای احمدینژاد علاوه بر «سخنان نادرست»، «نسبتهای ناروا» و «خلاف واقع» به قوه قضائیه وارد کرده و این نهاد مدت مدیدی است که مقابل حملات «غیرمنطقی و غیر قانونی» او بر مبنای رعایت مصالح نظام، سکوت کرده است.
همچنین او گفته است که رئیسجمهوری بر «اساسی واهی» و در حالی که فهمی نادرست از مجموعه قوه قضاییه دارد، این نهاد را زیر سوال برده به طوری که آقای لاریجانی از قرائتها و تفسیرهای او انگشت به دهان مانده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر